if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vojko V u novoj pjesmi progovara o važnosti odvajanja otpada

Vojko V objavio je novu pjesmu pod nazivom Odvoji, razdvoji, u kojoj je opjevao okosnicu novog sustava odvajanja otpada u Splitu, kojem je cilj smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada.

“Polupodzemni spremnik je iznad poda i ispod, polupodzemni spremnik – da naše misto bude čisto”, dio je stihova nove pjesme.

Reper je prenio svađu limenke, kese, škartoca i staklene boce dajući im tako ljudsko lice kako bi upozorio da je dužnost svakog građanina pravilno odvojiti otpad u svom kućanstvu i odložiti ga u za to predviđeni polupodzemni spremnik.

“Čitajući da je spremnik s crnim poklopcem namijenjen odlaganju miješanog komunalnog otpada, smeđi za biootpad, žuti za plastiku, metal i tetrapak, a plavi za papirnatu i kartonsku ambalažu, razmišljao sam kako na zanimljiv i ljudima blizak način objasniti važnost odvajanja otpada i došla mi je ideja da međusobno ‘posvađam’ različite vrste smeća koje na ulici treba razdvojiti da se ne potuku. I ispalo je dobro, nadam se da će se i slušateljima svidjeti”, rekao je Vojko.

Oglasili su se i iz Čistoće Split.

“Pokrenuli smo informativnu kampanju kojoj je cilj edukacija građana o novom sustavu odvajanja otpada u polupodzemne spremnike. Kako bismo građane senzibilizirali za ovu temu i približili im lakoću i jednostavnost odvajanja otpada, udružili smo se s Vojkom V. On je kroz svoj specifičan pristup glazbi ispričao bit novog sustava odvajanja otpada u Splitu. Četiri vrste animiranih otpada koje se svađaju u pjesmi simboliziraju četiri vrste polupodzemnih spremnika u koje će uskoro svi građani odvajati otpad”, kažu. 

Inače, Splićani će do kraja ljeta ove godine na raspolaganju imati 340 polupodzemnih spremnika, a sljedeće godine dodatnih 400 kako bi svi stanovnici višestambenih zgrada mogli jednostavno odvajati i odlagati otpad.

0%