play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Najljepša plaža u Europi nastala izlijevanjem lave u ocean

Tripadvisor je u sklopu svojih godišnjih nagrada Traveller’s Choice objavio listu najljepših plaža svijeta u 2023., a na četvrtom mjestu našla se plaža na Islandu poznata po surovom okruženju i mračnoj povijesti.

Plaža Reynisfjara u Viku na Islandu proglašena je najljepšom u Europi, no ovo nije plaža u kojoj ćete uživati u sunčanju i kupanju. Ova turistička atrakcija poznata je po crnom pijesku koji je nastao izlijevanjem lave u ocean i okružena je visokim stijenama, a jake morske struje uzrokuju valove visine do 40 metara.   

Fanovi serije Igra prijestolja prepoznat će je kao jednu od lokacija sa snimanja, a plaža smještena na južnoj obali Islanda zapravo skriva mračnu povijest. Naime, brojni turisti na ovoj su plaži izgubili živote pokušavajući snimiti savršenu fotografiju.

Plaža Baia de Sancho

zapljuskuju jaki valovi sjevernog Atlantika koji dolaze u nepredvidivim razmacima, a turisti koji se previše približe vodi riskiraju da ih valovi odnesu na stijene, zbog čega je najbolje diviti se njezinoj ljepoti s obale.

Prvo mjesto na listi najljepših plaža svijeta u 2023. zauzela je brazilska plaža Baia de Sancho do koje se dolazi spuštanjem na ljestvama i kamenim stepenicama, a krasi je savršen bijeli pijesak i tirkizno more.  

Na listi se nije našla nijedna hrvatska plaža, a uz brazilsku plažu, među najljepšima su plaža Eagle u Arubi, Cable Beach u Australiji, spomenuta Reynisfjara na Islandu, plaža Grace Bay na otocima Turks i Caicos, Praia da Falesia u Portugalu, plaža Radhanagar u Indiji, Spiaggia dei Conigli na talijanskom otoku Lampedusi, plaža Varadero na Kubi te plaža Ka’anapali na Havajima.  

0%