play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Schmidt se sastaje s Čovićem i Nikšićem

U zgradi OHR-a danas će započeti nove konzultacije pravnih timova visokog predstavnika Christiana Schmidta sa predstavnicima stranaka Osmorke i HDZ-a.

Konzultacije koje će se održati su prigoda da se riješi kriza vlasti prije moguće intervencije visokog predstavnika. Budući da su Nikšić i Čović jučer odbili prisustvovati na sastanku koji je organizirao Lendo, sve je izvjesni je da će Schmidt intervenirati.

No, ono što bi mogao predstavljati problem za trenutnu parlamentarnu većinu jesu ruke Stranke za BiH i NES-a. Oni su jasno poručili da neće biti dio vlasti ukoliko Christian Schmidt nametne kratkoročne izmjene Ustava FBiH.

To bi značilo da HDZ i proširena Trojka ostaje bez čak devet ruku u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i više nemaju dovoljno glasova za potvrđivanje novog saziva Federalne vlade.

Izgledno je da će Schmidt razgovarati sa svim aktualnim partnerima vlasti kako bi se pronašao modul koji će riješiti blokadu koju sprovodi SDA. Hoće li NES i SBiH napustiti aktualnu koaliciju doznat će se u skorije vrijeme.

0%