play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Musk želi stvoriti svoju verziju umjetne inteligencije

Elon Musk žestoko je kritizirao Microsoftov projekt OpenAI koji je poznat kao umjetna inteligencija.

Musk je poručio da će pokrenuti novu platformu umjetne inteligencije koja će nositi ime “TruthGPT”. Milijarder smatra kako će njegova inteligencija biti lišena laži, što nije slučaj s sadašnjom.

Suosnivača Larryja Pagea je optužio da me shvaća ozbiljno pitanja povezana sa sigurnošću umjetne inteligencije.” Pokrenut ću nešto što ću nazvati ‘TruthGPT’, odnosno umjetnu inteligenciju koja pokušava u najvećoj mogućoj mjeri tragati za istinom i razumjeti prirodu svemira ” kazao je Musk u intervjuu s novinarom Fox Newsa Tuckerom Carlsonom.

Musk Smatra kako će njegova verzija umjetne inteligencije biti korisna čovječanstvu, a ne put u samouništenje.

Vlasnik Twittera vrbuje istraživače umjetne inteligencije iz Googlea kako bi mu se priključili u pokretanju startupa koji bi bio rival OpenAI-u, kazali su upućeni izvori Reutersu.

Milijarder tvrdi da iznimno razvijena umjetna inteligencija može pisati nevjerojatno dobro i ima potencijal za manipuliranje javnim mnijenjem, rekao je čelnik Tesle, SpaceX-a i Twittera.

Za vikend je na Twitteru objavio da je razgovarao s bivšim predsjednikom Barackom Obamom, dok je on bio na vlasti, te mu je poručio kako Washington treba “potaknuti reguliranje umjetne inteligencije”.Musk je bio suosnivač OpenAI-a 2015., ali je odstupio iz upravnih tijela 2018.

0%