play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Čović najavio uspostavu Vlade FBiH za slijedeći tjedan


Predsjednik HDZ BiH i HNS BiH Dragan Čović izjavio je večeras kako bi nova Vlada FBiH mogla biti formirana sljedeći tjedan
.

U medijskom istupu Čović je kazao :”Ja sam uvjeren da će parlamentarna većina vrlo brzo doći do Vlade FBiH. Uvjeren sam i da nikakva odluka koja bi značile trajno rješenje za izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH ne dolaze u obzir. Vidjet ćemo što će uraditi visoki predstavnik. U svakom slaučaju krajnje je vrijeme da mi završimo ovaj proces s obzirom da je 6. travnja isteko rok za formiranje vlasti u FBiH. Ja vjerujem, to nije nikakav prenaglašeni optimizam, da mi u idućem tjednu možemo imati Vladu Federacije, ili imati sve osnove da imamo Vladu FBiH”.

Nakon sastanka sa Schmidtom predsjednik HDZ BiH istaknuo je kako je parlamentarna većina stabilna i kako Schmidt ima istrumente da ukoliko se u zadanom roku ne imenuje Vlada FBiH donese određene odluke, koje bi omogućile imenovanje Vlade.

Čović je istaknuo i činjenicu kako koalicija na državnoj razini funkcionira, te dodao :”Ja sam uvjeren da na razini BiH možemo pokazati kvalitet nove parlamentarne većine, pojačati dinamiku donošenja odluka, kako bi onda i Parlament BiH djelovao u jednom izraženijem kapacitetu oko svih onih prioriteta koji su nas stavili u poziciju da idemo prema

EU. Primarno to se odnosi na one zakone iz 14 prioriteta u Mišljenju Europske komisije, a i druge zakone. Tako da će domaćin sastanka već idući tjedan biti kolege iz Sarajeva, kako bi osmislili ono što će se raditi u petom i šestom mjesecu, kako bi to imali na Viječu ministara a onda ćemo to imati i u Parlamentu BiH, da se osjeti da i u Parlamentu ta koalicija postoji, da počinjemo glasati skladno, da se usuglašavamo”.

0%