play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Posljednji put na Broadwayu odigrana najdugovječnija predstava

Posljednja zavjesa spustila se u nedjelju na njujoršku predstavu “Fantom iz opere”, okončavši najdugovječniju predstavu na Broadwayu uz gromoglasne ovacije, zdravice, zlatne i srebrne konfete.

Nedjeljna predstava u teatru Majestic na Times Squareu, kojem predstoji opsežna obnova, bila je 13.981. izvođenje.

Andrew Lloyd Webber je posljednji izašao na scenu u crnom odijelu i crnoj kravatu i posvetio završnu emisiju svom sinu Nicku, koji je umro prošlog mjeseca nakon duge borbe sa rakom želuca i upalom pluća. Imao je 43 godine.

Producent Cameron Mackintosh dao je nekima u publici nadu da će ponovno vidjeti Fantoma, i to možda prije nego što misle.

“Jedno pitanje koje mi stalno iznova postavljaju — hoće li se Fantom vratiti? Budući da sam bio producent više od 55 godina, vidio sam kako se vraćaju svi veliki mjuzikli, a ‘Fantom’ je jedan od najvećih. Dakle, samo je pitanje vremena”, rekao je Mackintosh.

Mjuzikl, koji se održava na Broadwayu od otvaranja 26. siječnja 1988., preživio je recesije, rat, terorizam i kulturne promjene.

Ali produžena pandemija je možda bila posljednja kap koja je prelila čašu.

Producenti su odlučili da je došlo vrijeme za prekid prikazivanja nakon što se predstava teško oporavila nakon 18-mjesečnog zatvaranja Broadwaya tijekom pandemije.

Prva produkcija otvorena je u Londonu 1986. godine i od tada predstavu je pogledalo više od 145 milijuna ljudi u 183 grada.

Izvedena je na 17 jezika, a od prodaje ulaznica predstava je samo na Broadwayu zaradila više od 1,3 milijarde dolara.

0%