play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Teroristički napad u Tel Avivu, jedna osoba ubijena, sedam ranjeno

U gradu Tel Avivu u petak se dogodio napad koji je izraelska policija definirala kao teroristički, a u kojem je život izgubio jedan talijanski turist dok je sedam osoba ranjeno.

Prema pisanju izraelskih medija, napadač je izveo dva napada na šetalištu u Tel Avivu kada je otvorio vatru na civile koji su se u tom trenutku nalazili na ovom mjestu.

Nakon što je zapucao na civile, napadač je pokušao ući u automobil s kojim je imao namjeru pobjeći, ali u tom trenutku pripadnici policije su ga i upucali.

“Sve žrtve napada su turisti. Ubijeni muškarac je identificiran kao 36-godišnji državljanin Italije po imenu Alessandro Parini”, priopćile su službe.

Povodom napada oglasila se i premijerka Italije Giorgia Meloni koja je napad opisala kao kukavički.

“Duboka tuga i sućut zbog smrti jednog od naših državljana u terorističkom napadu koji se dogodio u Tel Avivu. Sućut obitelji žrtve, ranjenima i solidarnost sa Izraelom za kukavički napad koji s dogodio”, rekla je Meloni.

Izraelske sigurnosne službe brzo su identificirale napadača te su priopćile kako je riječ o Yusefu Abu Jaberu, stanovniku Kafr Kassema. Policija ranije nije identificirala ovo osobu kao nekoga tko je imao slične sigurnosne prekršaje.

Agenti Shin Beta i policajci u petak su izvršili raciju u ovom arapskom gradu te su pretražili kuću Jabera te su ispitali članove njegove obitelji.

Adel Badir, gradonačelnik Kafr Kassema također je osudio napad te je uputio sućut žrtvama.

“Osuđujemo svaki napad u kojem se oduzimaju nevini životi i pozivamo na toleranciju sa svih strana. To nije način života koji žive stanovnici Kafr Kassema”, rekao je gradonačelnik.

Posljednjih tjedana, tenzije u Izraelu su na vrhuncu, a eskalacija se dogodila tijekom tjedna kada se u sukobe između Izraelaca i Palestinaca umiješao i Libanon sa čije teritorije je ispaljeno preko 30 raketa na teritoriju Izraela. Nakon toga, izraelske snage izvršile su zračne udare na Pojas Gaze te su tvrdili kako su gađali vojne objekte koje koristi organizacija Hamas.

0%