if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Čović: Mislim da će intenzivni razgovori oko formiranja Federalne vlade krenuti ovaj tjedan

U Mostaru je danas održana sjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nakon čega se medijima obratio predsjednik te stranke Dragan Čović.

Čović je na početku press konferencije kazao da je na sjednici najviše bilo riječi saboru koji će biti održan šestog svibnja, a na kojem će se birati predsjednik HDZ-a i ostali članovi uprave stranke.

Pored toga, bilo je riječi i implementaciji izbornih rezultata, formiranju Vlade FBiH.

Čović je spomenuo da je Federacija BiH prošli tjedan dobila predsjednicu i potpredsjednike, a da se nada da će u narednih 30 dana biti okončan cjelokupni proces oko formiranja federalne vlade. Kratko je prokomentirao i “uplitanje” Christiana Schmidta.

“Naš stav je da imamo Ustav FBiH i Izborni zakon koji se dotiče izbora i sve ono što je Visoki predstavnik uveo to je uredu i nije prihvaćeno više nikakvo zadiranje u to. Kod formiranja vlasti, postoji jedan jasan okvir, svako treba uraditi svoj dio posla, ono što je dobro jeste da rasvijetlimo termin blokada – u zadnje četiri godine smo mi taj proces radili – što nije točno. Mislim da će intenzivni razgovori oko formiranja Federalne vlade krenuti ovaj tjedan. Također, mislim da će Bradara ovaj tjedan zakazati razgovore o predsjedniku Vlade FBiH”, kazao je danas Čović.

Na pitanje da li će HDZ izaći iz koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu, Čović kaže da do toga sigurno neće doći jer su namjenski participirali na izborima da bi bili dio vlasti.

“Od deset kantona, mi možemo sudjelovati u šest. Većina u toj skupštini, u Skupštini ZDK, može promijeniti zakon. HDZ neće izaći iz vlasti u tom kantonu, zato smo izlazili i participirali na izborima”, rekao je lider HDZ-a.

Također, poručio je da HDZ ima veoma jasan stav, a to je da BiH “treba mir, pravnu državu i šansu koja se treba dati mladim ljudima”.

0%