if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Grupa Regina predstavila novu pjesmu “Opraštam ti”

Nakon šest godina muzičke pauze bh. rock bend Regina svoje obožavatelje obradovao je izdavanjem nove pjesme “Opraštam ti” koju su danas službeno predstavili u Sarajevu.

Grupa Regina je za Valentinovo odlučila svojim fanovima pokloniti novu pjesmu, prvu koja stiže nakon što ih je frontmen Davor Ebner napustio poslije 30 godine suradnje i postojanja benda.

Na samom predstavljanju Aleksandar Aco Čović govorio je o novom početku osvrnuvši se upravo na odlazak Ebnera.

“Došlo je do nekih personalnih promjena u bendu, ali mi smo ljudi koji žive za muziku i normalno je da nastavimo dalje. Izabrali smo naravno Sarajevo da bude grad iz kojeg će ova naša stara i nova priča da krene”, kazao je.

“Novi singl kao i svaka naša pjesma ima ljubavnu poruku jednostavno pjesme koje nekad nastanu iz stvarnih životnih događaja, a nekada nastanu u trenutku bez ikakve planirane poruke i dese se, budu napisane”, kazao je Čović o pjesmi “Opraštam ti” za Klix.ba.

Grupa Regina oformljena je 1990. u Sarajevu, a iste godine je objavila i prvi album pod nazivom Regina. Ubrzo su postali poznati na teritoriji cijele Jugoslavije. Godine 1992., nakon početka rata u Bosni i Hercegovini grupa se raspada. Potom u razdoblju između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu, a 2006. obnavlja suradnju sa pjevačem Davorom Ebnerom i objavljuju album “Sve mogu ja”.

Ebner je krajem prošle godine objavio da raskida suradnju s Reginom nakon 30 godina, a dok je pjevač nastavio svoju karijeru samostalno i sama grupa objavom nove pjesme najavljuje nove projekte.

0%