Ljetni dani sa sobom nose vrućine, a voda s dodatkom grejpa izvrsno je osvježenje koje uz to pomaže ojačati imunitet i pomaže mršavljenje.
Grejp je voće specifičnog okusa, ima specifičan slatko-kiseli okus, radi čega ga neki ljudi vole više, a neki smatraju da je okus pretjerano neobičan. Istina je da se neke sorte se razlikuju po boji i hranjivim vrijednostima, ali svi su dobri za zdravlje i liniju.
Najpopularniji je crveni grejp, koji se smatra najzdravijim zbog visokog sadržaja vitamina C, likopena i karotenoida.
Žute i zelene sorte su manje poznate, s blažim okusima – žuti su kiselkasti bez gorčine, dok su zeleni slatko-kiseli. Iako mnogi smatraju da su ukusniji, imaju nešto manju nutritivnu vrijednost.
Izvrstan je izvor vitamina C, koji podržava imunološki sustav. Pulpa jednog grejpa može osigurati više vitamina C od preporučene dnevne doze, kao i trećinu preporučene dnevne doze beta-karotena. Također sadrži vitamine B i kalij.
Osim vitamina i minerala, grejp sadrži flavonoide, koji se uglavnom nalaze u kori, sjemenkama i bijeloj opni grejpa. Prednost je ta što flavonoidi imaju antibakterijska, antigljivična i antikancerogena svojstva.
Ima svojstva koja ubrzavaju metabolizam, smanjuju apetit i povećavaju osjećaj sitosti. Prema istraživanjima, može zaštititi od raznih bolesti.
Odlično djeluje na srce, snižava loš kolesterol i krvni tlak, čime smanjuje rizik od ateroskleroze. Grejp je idealan i za dijabetičare jer ima nizak glikemijski indeks i malo kalorija