play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Vlasti apeliraju da se ograniči rad na otvorenom

Federacija BiH je preporučila poslodavcima da zbog ekstremnih vrućina ograniče ili skrate rad na otvorenome u najtoplijem dijelu dana, prilagode rad zdravstvenih ustanova, što je posebno važno u Hercegovini gdje je temperatura u utorak dosegla 38 stupnjeva.

Mostar je jučer bio najtpoliji grad u Bosni i Hercegovini s izmjerenih 38 stupnjeva celzija, a meteorolozi sljedećih dana najavljuju da će se probiti prihološka granica od 40 stupnjeva.

Mjerama se preporuča da rad u zdravstvenim ustanovama počinje u 7 sati ujutro i da prioritet u ranim satima budu kronični bolesnici, mala djeca, trudnice i osobe starije od 65 godina. Preporučeno je i da roditelji dovode djecu na cijepljenje najkasnije do 10 sati ujutro.

Federalne vlasti od poslodavaca traže da radnicima na otvorenom početak radnog vremena pomaknu na 6 sati ujutro i da razmotre mogućnost prekida poslova od 11 do 18 sati, a da ih nastave nakon toga vremena.

Jedna od preporuka je i da poslodavci skrate radno vrijeme zbog štetnog utjecaja visokih temeratura na zdravlje radnika.

Svim stanovnicima u Federaciji BiH se preporuča da izbjegavaju kretanja na otvorenome između 10 i 17 sati.

0%