play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Na jesen stiže dugoočekivani film o košarkaškoj legendi Draženu Petroviću

Dražen Petrović jedan je od najpopularnijih košarkaša s prostora Balkana čiji je žitov okončan prerano u prometnoj nesreći. Ove jeseni će fanovi košarkaše legende imati priliku pogledati film posvećen liku i djelu Dražena Petrovića.

Premijera filma planirana je za 22. listopada u Šibeniku na Draženov rođendan

Film ‘Dražen‘, rađen prema životu našeg neprežaljenog Dražena Petrovića, na jesen dolazi u kina. Dražen je veliko svjetsko sportsko ime i očekivanja od filma su velika, kažu u prilogu HRT-ova Dnevnika. Poseban je izazov prenijeti atmosferu s utakmica koje su obilježile Draženov profesionalni put.

Film donosi priču od Draženova djetinjstva u Šibeniku do tragične smrti 1993. godine. Redatelj filma Danilo Šerbedžija ne skriva oduševljenje : “Sve više osjećam tu neku pozitivnu napetost jer osjećam veliku odgovornost prema obitelji Dražena Petrovića ali i prema svim ljudima koji su ga voljeli i koji ga još uvijek vole”.

Dražena je, kažu na HRT-u, utjelovio mladi Domagoj Nižić koji se za ulogu iscrpno pripremao i sportski i glumački. “Uvijek se sjetim da je Dražen, pored toga što je bio veliki sportaš bio i veliki čovjek, i mislim da je to nasljeđe koje je ostavio nama. Da bi bili vrhunski u nečem čime se bavimo trebamo biti dobri ljudi”, poručio je Domagoj.

Inače, ova filmska avantura traje već sedam godina, a započela je inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera. Dobili su i zeleno svjetlo i podršku od obitelji Petrović kojoj se scenarij Ivana Turkovića Krnjaka izuzetno svidio.

Premijera filma planirana je za 22. listopada u Šibeniku na Draženov rođendan, a u hrvatskim i regionalnim kinima očekuje se već krajem istog mjeseca.

Cijeli video prilog iz Dnevnika HRT-a možete pogledati OVDJE. (u rubrici preporučujemo)

0%