play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Novi hit Željka Joksimovića dodatno će zagrijati ljetne dane

Najveći balkanski pop pjevač Željko Joksimović objavio je pravi ljetni hit i to na dva jezika. Iz kuhinje velikog kompozitora upravo je objavljena pjesma Ela na grčkom i srpskom jeziku, koja snažno podsjeća na njegove najveće hitove od prije 20 godina. Zanimljivo je da se u spotu za pjesmu Ela pojavljuje manekenka Tijana Šarenac. Ona je prije točno 24 godine snimila sa Željkom njegov prvi videospot, za pjesmu Habanera.

Početkom godine, popularni pjevač je najavio da nam uskoro stižu nove pjesme. Tijekom prethodnih dana nastao je pravi metež na društvenim mrežama kada je Željko Joksimović objavio kratak teaser pjesme Ela. Jedva čekamo pjesmu, ali i album, Bravo maestro, Prava stvar za ljeto i Bit će ovo hit kao i sve tvoje, samo su neki od komentara na mrežama nakon objave tizera.

U povijesti regionalne glazbe ne pamti se da je neki izvođač snimio pjesmu i na grčkom jeziku. Joksimović je, podsjetimo, i u Grčkoj velika zvijezda, ali i prijatelj s mnogim njihovim pjevačima. Nikos Vertis pjevao je s njim na koncertu u Ateni i Lane moje. Pjesma Olovni vojnik postala je i svjetski hit kada je Antonis Remos odlučio obraditi je. Remos je nedavno nastupio u Beogradu, a Joksimović je bio u publici.

Zanimljivo je da Željko govori čak šest jezika i to srpski, ruski, poljski, grčki, engleski i francuski. Kompletnu glazbu, aranžman i produkciju nove pjesme radio je Željko, a tekst potpisuje Miloš Roganović.

Sve te pjesme koje se nalaze na novom albumu stare su četiri, pet godina i ja ih ljubomorno čuvam u ladici. Zašto ih toliko čekam? Volim eksperimentirati u glazbi, a imao sam i drugih obaveza. Ali, mislim da je ova jesen pred nama period kada će te pjesme biti predane publici, da budu njihovo vlasništvo, izjavio je nedavno Joksimović.

0%