play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

ČESTITAMO: GKM Vitez bogatije za dvoje profesionalnih glumaca, Sunčicu Strukar i Franka Bralu

Sinoć je u Tuzli održana završna predstava studenata četvrte godine I ciklusa studija studijskog programa Gluma. Među studentima koji su uspješno završili ovaj studij su dvoje Vitežana i članova Gradskog kazališta mladih Vitez, Sunčica Strukar i Franko Bralo.

Vitez je tako postao bogatiji za još dvoje diplomiranih glumaca. Zanimljivo je da je Sunčica Strukar svoju diplomsku predstavu odigrala na svoj rođendan, što je dodatno obogatilo ovaj značajan trenutak za nju i njenu obitelj. Publika je glumački ansambl pozdravila dugotrajnim pljeskom i ovacijama, a mlađe glumce iz Viteza na diplomskoj predstavi su gledali i podržali njihovi najbliži.

“Neizmjerno sam zahvalan i ponosan što sam imao priliku sudjelovati u ispitnoj predstavi ‘Zeko zeko’. Proces rada na ovoj predstavi bio je izazovan, ali uz mentorstvo naših profesora, uspjeli smo postići izvanredan rezultat. Hvala divnim ljudima u pozorištu i mojoj klasi, jer smo jedni drugima pružali podršku tijekom cijelog procesa. Posebna zahvala ide mojim roditeljima, ali i kazališnoj obitelji iz GKM-a Vitez, koji su i ovoga puta bili uz mene,” kazao je za portal Vitez.info Franko Bralo.

Mentori studentima bili su dr.sci. Jasmina Čelebić Tanović, red. prof., i Irfan Kasumović, MA, docent. Suradnici na predstavi bili su Hasan Sušić, Ivana Petrović, MA, i Luka Spasojević, svi stručnjaci iz prakse.

Diplomska predstava “Zeko Zeko”, autorice Kolin Sero, istražuje obiteljske dinamike i društvene norme kroz prizmu humoristične fantastike. Predstava odražava sukob ideologija i generacija unutar jednog prostora. Kroz humor i satiru, “Zeko Zeko” kritizira društvene anomalije, izlažući apsurdnost nekih društvenih normi i očekivanja. Kroz komične situacije i dijaloge, predstava obrađuje teme kao što su klasne razlike, nasilje i izdaja te propituje legitimitet vlasti i autoriteta. Simbolična figura premijera postavlja pitanja o moći, politici, društvenoj nepravdi i ljudskoj nemoći, oslikavajući duboke kontradikcije i kompleksnosti suvremenog društva. Ova predstava je duboko introspektivno djelo koje se bavi složenim društvenim pitanjima kroz prizmu porodičnih odnosa i individualnih borbi. Svaki lik unutar predstave nosi određenu simboliku i reflektuje različite aspekte društvene dinamike, od socijalnih nejednakosti do borbe za opstanak i potrebe za inspiracijom.

U konačnici, “Zeko Zeko” nije samo kazališna predstava; to je platforma za dijalog, edukaciju i promišljanje. Njezin utjecaj na publiku proteže se daleko izvan pozorišnih zidova, potičući razgovor, introspekciju i potencijal za društvene promjene. Ovo djelo ostaje relevantno i provokativno, izazivajući nas da razmišljamo o vlastitim životima i svijetu oko nas.

U predstavi igraju: Amar Mujkić, Amer Javoraš, Luka Spasojević, Jelena Krstić, Adi Omić, Franko Bralo, Sunčica Strukar, Hena Trutović, Nikola Ristić, Zerina Mujkić.

Čestitke šaljemo svima, a posebno Sunčici i Franku, sa željom da ih što češće gledamo na daskama koje život znače, kako u Vitezu, tako i na pozornicama profesionalnih kazališta.

0%