play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Muzičko-scenski spektakl u dvorani Mirza Delibašić: “Reqiuem u Sarajevu” 5. listopada

“Requiem u Sarajevu”, muzičko-scenski spektakl za sve generacije, događaj koji će definitvno ostaviti sve prisutne bez daha, 5. listopada 2024. godine u dvorani Mirza Delibašić, Skenderija.

Trideset godina nakon poznatog sarajevskog Requiema, spektakularne Carmine Burane i nezaboravnih “3 Tenora”, publici će pružiti priliku da čuje i vidi čarobnu muziku Mozartovog Requiema u novom kompleksnijem scenskom izvođenju, gdje pored orkestra, hora i svjetskih vokalnih solista, nastupaju glumci, baletski solisti i baletski ansambl.

Spektakl je upotpunjen originalnim kostimima i impresivnom scenografijom talijanskog scenografa Salvatorea Russoa i koreografijom slavne Sylvie Tomove, a sve pod budnim okom redatelja Ogniana Draganoffa.

Veličanstvena Mozartova muzika prožeta je odabranim tekstovima talijanskog pjesnika Dante Alighieria i kulminacijom finalne scene iz opera Don Giovani.

Spektakl “Requiem u Sarajevu” nije samo muzičko-scenska manifestacija, već i platforma za internacionalnu suradnju umjetnika iz Europe i Bosne i Hercegovine.

Uz velike muzičke zvijezde, na sceni će se predstaviti preko 150 vrhunskih umjetnika Državne opere i baleta Stara Zagora iz Bugarske , ali i naši umjetnici iz BiH.

Ulaznice po promotivnim cijenama već sad možete osigurati na blagajnama na platou Skenderije, BKC i NPS, kao i preko platforme www.event.ba.

0%