play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Travnik: Grom udario u prozor pod kojim je spavala beba, zasule je krhotine

Tijekom prethodnih dana je snažno nevrijeme zahvatilo dijelove Bosne i Hercegovine, između ostalog i Travnik, gdje je srećom izbjegnuta velika tragedija. Naime, uništeni su krovovi nekoliko kuća, a grom je udario u prozor ispod kojeg je spavala sedmomjesečna beba.

Udruženje Biljanska dolina, izvijestilo je o olujnom nevremenu na području Travnika, a objavili su i videosnimke uništenih objekata usljed nevremena.

Također, objavili su i kratku video reportažu iz kuće, koja je zahvaćena olujom, i u kojoj je pukom srećom beba preživjela udar groma. Naime, grom je udario u prozor i razvalio ga, a krhotine su pale na bebu.

“U Biljanskoj dolini, selu Viṣ̌njevo, zaseoku Potok, točnije u Memića mahali izbjegnuta je tragedija. Kuću Memić Vahida u kojoj je u krevetiću pored prozora spavao mali Irhad (sedam mjeseci starosti) udario je grom, točno u prozor. Mali Irhan na svu sreću nije ozlijeđen iako je doslovno zasut staklom, iverjem i malterom”, navedeno je iz Bijeljinske doline.

Snažno olujno nevrijeme praćeno udarima groma zahvatilo je ovo područje, te je tom prilikom uništilo ili jako oštetilo krovove na 10 kuća.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je u pogođeno područje uputio timove civilne zaštite, dok MZ Višnjevo na čelu sa predsjednikom Kadir Osmanović sa mještanima provodi mjere uklanjanja ruševina i zaštite objekata od daljeg oštećenja i uništenja.

U ovom selu su imali problema i sa nestankom električne energije nakon oluje, a Elektrodistribucija Travnik je kazala kako intenzivno radi na rješavanju kvarova.

0%