play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Potpisani ugovori za projekte prostornog uređenja sa sedam općina u SBK

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je u srijedu u Novom Travniku 20 ugovora vrijednih 1,7 milijuna KM sa sedam načelnika općina s područja Kantona Središnja Bosna, JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”, te Ministarstvom zdravstva i socijalne politike KSB-a.

Radi se o projektima utopljavanja zgrada, sanaciji putne komunikacije i projektima zaštite nacionalnih spomenika. Od implementacije ovih ugovora imat će korist svi građani ovih 7 općina. Pozivam sve potpisnike da čim prije krenu s realizacijom ovih projekata.”, kazao je ministar prostornog uređenja FBiH, Željko Nedić.

Općina Novi Travnik potpisnik je ugovora za tri projekta, a to je za rekonstrukciju gradskog prometa u ulici Fra Marijana Šunjica, utopljavanje objekta Sportske dvorane, kao i izgradnja projektnih projekata dokumentacije uređenja i zaštite nekropole Maculje, kazao je načelnik Stjepan Dujo te dodao: “Zahvaljujem se ministarstvu, kao i predsjednici FBiH na potpori ovima, ali i dosadašnjim projektima”.

Potpisivanju je nazočila i predsjednica FBiH Lidija Bradar, koja je istaknula odličan rad Vlada FBiH, ali i predstavnika načelnika općina. “Jako je važno da Vlada FBiH prepoznaje ovakve projekte i da se zreli projekti pojavljuju na pozivima. Mogu reći kako će toga biti još kroz različita ministarstva federalne vlade”.

Današnje potpisivanje ugovora u Novom Travniku predstavlja važan korak u daljnjem razvoju Kantona Središnja Bosna, pružajući pri tome konkretne benefite lokalnom stanovništvu kroz unaprijeđenje infrastrukture, zaštitu imovine i kulturnih dobara.

Fena.ba

0%