play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Bh. rukomet u problemima zbog sukoba s bivšim izbornikom

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine Europska rukometna federacija (EHF) prijeti suspenzijom svih reprezentacija, klubova i dužnosnika, ako do 15. kolovoza ove godine ne uplati 138.812,18 eura u sporu s bivšim izbornikom Ivicom Obrvanom. .

Obrvan je bio izbornik muške momčadi 2021. i 2002. do odlaska u ožujku zbog duga zj. neisplaćenih plaća. Bivši izbornik je potom EHF-u podnio zahtjev za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na redu naplata tih dugovanja.

U trenutku kada je novi Upravni odbor RS BiH sebi postavio velike ciljeve i zadatke, a prije svega ispravljanje “afera” iz prošlosti, došao je upravo takav i cijenu moraju platiti upravo oni koji uhvatio se u koštac sa zadatkom spašavanja rukometa u BiH. U trenutku kada su sve reprezentativne selekcije stavljene u pogon i određen cilj prema kojemu moramo ići, opet su se pojavili problemi.

Ovaj trenutak nije za upirati prstom u bilo koga, ali svima je jasno da Rukometni savez BiH neće moći sam riješiti ovaj problem, pogotovo kada znamo u kakvom su financijskom stanju svi sportski segmenti našeg društva.

Spas bosanskohercegovačkog rukometa zadatak je svih nas, a posebno nadležnih institucija, svih razina vlasti i javnih poduzeća koji su svjesni koliko je važno da rukomet živi.Upitan je opstanak rukometa u Bosni i Hercegovini, a to znači da su u ovom trenutku svi nadležni od Vijeća ministara BiH, Prejaedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u BiH. Federacija BiH mora reagirati.

0%