play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Apokaliptični prizori istočne Hrvatske nakon nevremena

Razorno olujno nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak istok Hrvatske i zagrebačku regiju. Snažna tuča pričinila je ogromnu materijalnu štetu i kompletno uništila usjeve, kao i plastenike, automobile, pa čak i krovove i fasade.

Posebno je stradalo mjesto Bošnjaci pored Županje u kojima je padala tuča veličine teniske loptice. Nevrijeme je pričinilo štetu na području Kupine, ali i u ludbrepkom kraju. Tuča je nanijela materijalnu štetu i na području od zapada Slavonskog Broda do Nove Gradiške.

Stanovnici Županje kažu da se ovo sada već događa iz godine u godinu.

– Sve nam je uništeno, auti su nam uništeni, voćnjak nam je uništen, njive su nam uništene, bašče su nam uništene. Ne znam što bih rekla više, ovo više nema smisla, hoće li nam netko pomoći, tko će ove štete moći namiriti, kako ćemo mi živiti, kazala je za HRT Vesna Gurov.

Tijekom ponedjeljka navečer i zagrebačko je područje zahvaćeno snaženim nevremenom koje je pratila kiša i vjetar. U samo nekoliko minuta pala je ogromna količina kiša, vjetar je lomio grane i rušio stabla, a vatrogasci su imali pune ruke posla. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je čak 200-tinjak poziva građana koji su tražili intervenciju žurnih službi.

Superćelija, rotirajući vrtlog unutar oblaka, stvorila se tijekom grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo područje Vukovara i okolice.

0%