play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Sabor SBK usvojio izmjene kantonalnog proračuna

Skupština Kantona Središnja Bosna (KSB) usvojila je u petak Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna KSB za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 416,6 milijuna KM, kao i Prijedlog zakona o izvršenju proračuna za 2024. godinu.

Kantonalna ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je kako je rebalansom proračun uvećan za oko 60 milijuna maraka, a taj iznos će se osigurati kroz kreditno zaduženje od 40 milijuna maraka, rast općih prihoda i akumulirani suficit iz prethodnih godina.

“Na rashodovnoj strani najznačajniji su kapitalni izdaci planirani u iznosu od oko 46 milijuna maraka i 13,5 milijuna planirani proračunski izdaci za koje je najznačajnija stavka povećanje za isplate plaća, naknada i doprinosa zaposlenima. Od 1. srpnja osnovica ide s 385 na 410 maraka, a to povećanje osnovice zajedno sa svim doprinosima naknadama „teško“ je oko 10 milijuna maraka”, rekla je Plavčić.

Predsjedatelj Skupštine KSB Dražen Matišić istaknuo je značaj povećanja osnovice u rebalansu, ali i usklađivanje liste lijekova.

“Slijedi nam kredit i razvojni projekti u iznosu 40 milijuna maraka na području čitavog kantona. Povećali smo osnovicu za zaposlene, a zastupnici su prepoznali značaj izjednačavanja esencijalne liste lijekova u kantonu s federalnom esencijalnom listom”, rekao je Matišić.

Skupština KSB je usvojila i izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu, a kao i Prijedlog odluke o produženju mandata Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, pred kojim je procedura raspisanog natječaja za komesara Ministarstva unutarnjih poslova KSB i drugih rukovodećih policijskih službenika.

0%