play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Demokrati u panici nakon Bidenovog debakla u prvom sučeljavanju sa Trumpom

Prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata u Sjedinjenim američkim državama je gotovo, ali demokrati ne mogu biti zadovoljni i imaju razloga za brigu. Ugledni britanski The Telegraph prenosi kako demokrati traže zamjenu za Bidena .

Biden je tijekom 90-minutnog nastupa mrmljao, gubio misli i često djelovao potpuno zbunjeno. New York Times izvještava da skupina demokratskih kongresnika sada razmišlja o novom predsjedničkom kandidatu nakon što su vidjeli kako se “katastrofa odvija pred njihovim očima”.David Axelrod, bivši viši savjetnik Baraka Obame, rekao je novinarima da će se u Demokratskoj stranci povesti rasprava treba li se Biden povući.

John King, glavni dopisnik CNN-a ustvrdio da je nakon završetka debate u Demokratskoj stranci planula “duboka i agresivna panika”, prenosi Newseek. “Angažirali su se stranački stratezi, izabrani dužnosnici, a sve je počelo odmah nakon što je debata završila”. Nicole Wallace, dopisnica MSNBC-a za Bijelu kuću, rekla je za MSNBC da je rasprava o procesu zamjene predsjedničkog kanidata “živa i aktivna na najvišim razinama Demokratske stranke”.Recimo i to da u ovom trenutku nema očitog kandidata jer su izbori za samo nekoliko mjeseci. U kontekstu zamjene Joea Bidena dosad se spominjao samo guverner Kalifornije Gavin Newsom.

0%