play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

U Vitez Dolazi Medalja sa Svjetskog Kupa

Poslije Hamzinog odličnog nastupa na Balkanskom prvenstvu, dolazi i svjetska medalja.

Ove godine u Poreču se od 22. do 29. juna 2024. održava najmasovniji karate događaj za mlade iz cijelog svijeta. Na WKF Svjetskom karate kupu u pionirskoj kategoriji učešće je uzelo 46 zemalja iz cijelog svijeta, što predstavlja najveći nivo takmičenja u kategorijama pionirskog uzrasta.

Hamza Adilović je na ovom svjetskom takmičenju osvojio bronzanu medalju u kategoriji borbe dječaci U21 -35kg. U izuzetno jakoj konkurenciji do medalje je došao pobjedivši predstavnika Škotske na prednost prvog poena (Senshu) rezultatom 3:3. U drugom krugu je izgubio od domaćeg predstavnika iz Hrvatske rezultatom 0:1, ali je u borbama za medalju pobjedio predstavnika Češke rezultatom 5:1 te predstavnika Italije rezultatom 3:1.

Šef stručnog štaba karate kluba „Mladost“ Vitez izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom, uzimajući u obzir da je ovo prvi nastup ovoga ranga u pionirskoj kategoriji. Naglašava da je Hamza bio jedini takmičar u svojoj kategoriji iz Bosne i Hercegovine te da je dostojanstveno predstavio svoj grad Vitez i zemlju.

Također je najavio da četiri takmičara ovog kluba nastupaju u petak i subotu na WKF Svjetskoj karate ligi za mlade, na kojoj nastupa preko 4000 takmičara iz 74 zemlje svijeta, također u Poreču, te da i tu očekuje dobre nastupe i rezultate.

0%