play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Danas posljednje utakmice grupne faze na EURU

Današnjim utakmicama u grupama E i F se završava grupna faza Eura, a plasman u osminu finala može osigurati čak sedam selekcija.

Najprije će u 18 sati biti odigrane utakmice grupe E u kojima se sastaju Slovačka i Rumunjska, te Ukrajina i Belgija.

Sve četiri reprezentacije imaju po tri boda, što znači da sve mogu i proći u osminu finala. Najviše pažnje privlači duel Slovačke i Rumunjske s obzirom da remi vodi obje selekcije u osminu finala, te Belgijanci i Ukrajinci strahuju od njihovog dogovora.

Slovačka bi ostala bez nokaut faze u slučaju poraza, te da Ukrajina ne pobijedi Belgiju. Rumunjska može ostati bez osmine finala u slučaju poraza, te da Ukrajina ne pobijedi Belgiju. Belgija pobjedom ili remijem prolazi u osminu finala, a može proći i porazom ukoliko Slovačka pobijedi Rumunjsku.

Ukrajinci ostaju bez nokaut faze samo u slučaju poraza i da Rumunjska ne pobijedi, ili da obje utakmice završe bez pobjednika.

U 21 sat igraju se utakmice u grupi F u kojima se sastaju Gruzija i Portugal, te Češka i Turska.

Portugal je osigurao plasman u osminu finala i to sa prvog mjesta u grupi, dok sve tri preostale selekcije imaju računicu kako da se domognu osmine finala. Turska u nokaut fazu ide u slučaju da ne izgubi od Češke, a ukoliko izgubi, morat će se osloniti na to da Portugal ne izgubi od Gruzije.

Češkoj za prolazak u osminu finala odgovara jedino pobjeda nad Turcima. Gruzija je u najtežoj poziciji s obzirom da mora pobijediti Portugal.

0%