play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Dramatičan prvi dio utakmice: Vatreni u defanzivi, Talijani ne posustaju

Furiozan početak Vatrenih obilježio je prvu polovicu utakmice protiv Italije, no ubrzo se slika okrenula. Dok su Talijani dominirali, hrvatska obrana je na čelu s Livakovićem uspjela izdržati njihov pritisak.

Prvih 45 minuta dvoboja Hrvatske i Italije na Euru proteklo je u dinamičnom ritmu, ali bez konkretnih rezultata na semaforu. Vatreni su krenuli odlučno, pritisnuvši protivnika u uvodnim minutama. Talijani su disali na škrge, no ubrzo su preuzeli inicijativu. Briljantne obrane Livakovića spriječile su Azzurre da dođu do vodstva, a dojam je da su momčadi izjednačene te da će o pobjedniku odlučiti jedan zalutali metak – ako ga uopće i bude.

Antolić: “Hrvatska Mora Doći na Utakmicu”

Sportski komentator Dražen Antolić sažeo je svoje dojmove nakon prvih 45 minuta:

“Poluvrijeme je otišlo ni na što, Hrvatska tek mora doći na utakmicu ako želi ostati na Euru. Naša reprezentacija imala je posjed radi posjeda, bez napadačkog rješenja, nije igrala okomito nego gotovo isključivo u širinu. Italija je znatno opasnija, taktički urednija i bila je bliža pogotku.

Hrvatskoj treba pravi napadač i odlučnija ofenzivna igra, Azzurri će biti zadovoljni i ako završi ovako, a mi ovaj put penale nemamo… Cijeli prvi dio Vatreni su imali samo iole opasniji šut Sučića u petoj minuti.”

Talijanski Mediji: “Livaković je Šampion”

S druge strane Jadrana, Gazzetta dello Sport pohvalila je učinak Azzurra i napomenula kako i dalje drže drugo mjesto u rukama, uz nadu u subotnji okršaj sa Švicarskom. “Italija raste, ali Livaković je na prijetnje odgovorio poput šampiona,” stoji u njihovom izvještaju. Corriere dello Sport ističe sjajne Livakovićeve reakcije, ali i “vrlo aktivnog Pellegrinija” koji neprestano prijeti hrvatskoj obrani.

Sudačka Ekspertiza Brune Marića: “Makkelie Impresioniran Italijom”

Iako je uvijek izazovno biti objektivan u ovako važnim utakmicama, sudački ekspert Bruno Marić dao je analizu suđenja Dannyja Makkeliea:

“Sudac Makkelie pokazao je mrvicu impresioniranosti Italijom. Dopustio je dosta laganih prekršaja nad našim igračima, a u 24. minuti dao je žuti karton Sučiću, iako nije bilo preoštrog starta. Ukupno gledano, suđenje je bilo korektno, ali Vatrenima treba pogodak da bi promijenili tok utakmice.”

Hrvatska mora značajno poboljšati ofenzivnu igru ako želi ostati u borbi za Euro. Dosadašnja igra i statistički podaci ne ulijevaju optimizam, no drugo poluvrijeme donosi novu priliku. Hoće li Vatreni pronaći rješenje za talijansku obranu i doći do toliko željenog pogotka? Sve oči su uprte u teren, iščekujući nastavak ove napete bitke.

0%