play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Izraelci ranjenog Palestinca vezali za haubu i vozali

Izraelsko-palestinski rat pokazao je svu brutalnost i okrutnost u kojem su brojni nedužni civili platili životom.

Nakon snimaka na kojim izraelska vojska na haubi automobila vozi ranjenog Palestinca, oglasilo se vodstvo izraelske vojske. Ističu kako je ovim prekršeno pravila ratovanja, te da će sprovesti vojnu istragu

Službena potvrda da se to dogodilo stigla je nakon što je na društvenim mrežama objavljen video na kojem se vidi ranjeni Palestinac vezan za haubu terenca izraelske vojske.

Prema izraelskim izvješćima, osumnjičeni muškarac ranjen je tijekom razmjene vatre u raciji.

Obitelj ranjenog muškarca tvrdi da ga je vojska odvela nakon što su tražili hitnu pomoć. Nakon što je vezan za haubu, prevezen je u Crveni polumjesec na liječenje, a izraelska vojska je obećala da će ovaj slučaj biti istražen. Očevici su u izjavi za agenciju Reuters naveli da je muškarac, koji je bio vezan za haubu, Mujahed Azmi.

“Tijekom protuterorističke operacije u jutarnjim satima (22. lipnja) u potrazi za osumnjičenicima u području Wadi Burqin, teroristi su pucali na vojnike Izraelskih obrambenih snaga (IDF), prisiljavajući ih na reakciju. Jedan od osumnjičenika je ranjen tijekom razmjene Kršeći naredbe i standardne operativne procedure, osumnjičeni je odveden dok je bio vezan za haubu vozila. Ponašanje našeg osoblja nije u skladu s vrijednostima IDF-a u skladu s tim”, rekla je izraelska vojska.

0%