play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ozvaničena nova linija sa aerdoroma Sarajevo

Prvi avion na novoj avioliniji Kopenhagen – Sarajevo sletio je sinoć u glavni grad Bosne i Hercegovine. Avion kompanije Scandinavian Airlines (SAS) je iz glavnog grada Danske u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao za dva sata.

Iz Sarajeva će SAS-ovi avioni prema Kopenhagenu krenuti 19., 21. i 25. lipnja. Pored toga, linija će se nastaviti svake srijede od 3. srpnja pa sve do 21. kolovoza.

Cijena leta u jednom smjeru, iz Sarajeva prema Danskoj, košta oko 100 eura, najavljeno je ranije sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi svoje najbolje rezultate. Iako su ciljevi što više putnika i što više direktnih linija, ova godina obećava rekorde.

Naime aerodrom u Sarajevu je u svibnju imao 151.252 putnika, što je za više od 30 posto povećanje u odnosu na svibanj 2023. godine. Tada je kroz sarajevski aerodrom prošlo 115.976 putnika. Tijekom ljetnih mjeseci se očekuje da novi rekordi budu postavljeni s obzirom na turističku sezonu.

Sa aerodrom u Sarajevu dnevno polijeće dvadesetak aviona za brojne destinacije. Pored redovnih linija tu su nove sezonske linije od Milana, Brisela, Londona, Varšave te gradova u Grčkoj i tako dalje.

0%