play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Novih 50 artikala u projektu “Zaključavamo cijene”

Treći ciklus zamrzavanja cijena pojedinih potrepština u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje danas i trajat će sljedeća tri mjeseca.

Riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva trgovine FBiH, udruženjima poslodavaca i potrošača te sindikata. Projekat se nastavlja nakon, kako su konstatirali u resornom ministarstvu, uspješno provedene šestomjesečne akcije, kojom je omogućena ušteda na potrošačkoj korpi u iznosu od 50 KM ili 17,5 posto, te povećanja prodaje domaćih proizvoda.

U trećem ciklusu je obuhvaćeno 50 proizvoda, a za nastavak zamrzavanja cijena prijavilo se 21 trgovačko društvo s 1.100 prodajnih jedinica.

“Projekat ‘Zaključavamo cijene’ je zasnovan na dobrovoljno-dogovornoj osnovi i pokrenut je na inicijativu Ministarstva trgovine FBiH, uz doprinos Udruženja poslodavaca, Sindikata trgovine, Udruženja potrošača i domaćih proizvođača. Kao takav predstavlja jedan sasvim novi oblik partnerstva svih relevantnih aktera u oblasti trgovine”, izjavila je savjetnica ministra trgovine Merima Maslo.

Ministarstvo trgovine FBiH i svi sudionici u projektu su u cilju, kako su napomenuli, stabilizacije cijena i ublažavanja rasta inflacije kroz dijalog i partnerski odnos na jedan novi način promovirali društveno odgovorno poslovanje trgovaca.

U projektu su sudjelovala 32 gospodarska subjekta s oko 1.500 prodajnih jedinica, koji su u skladu sa spiskom osigurali najmanje jedan proizvod po zamrznutoj cijeni na dogovoreni period.

0%