play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ovo je najfotografiranija plaža na svijetu. Filter nije potreban

Društvene mreže prepune su fotografija nestvarnih plaža sa svih strana svijeta, a najfotografiranija među njima jest Izvor d’Argent na Sejšelima.

Čista i plitka voda, zlatni pijesak i impozantne granitne formacije čine ovu plažu nezaobilaznom destinacijom za sve posjetitelja Sejšela. National Geographic proglasio ju je najfotografiranijom plažom na svijetu, što ne čudi s obzirom na bajkoviti krajolik koji je okružuje.

Plaža je zaštićena koraljnim grebenom, a samim time voda je plitka, s malim valovima i s predivnom, tirkiznom bojom.Smjestila se na jugozapadu La Diguea, trećeg najnaseljenijeg otoka Sejšela, gdje ljudi voze bicikle, a promet gotovo da i ne postoji. Upravo je vožnja biciklom glavna atrakcija na tom otoku, a cijelog ga posjetitelji mogu obići za svega pola sata.

Ulaz na plažu naplaćuje se 10 eura po osobi, a mnogi će se složiti da posjet njoj vrijedi svakog centa.

Put do plaže također oduzima dah jer se posjetitelji trebaju provući kroz pješčani puteljak okružen netaknutom prirodom. Još jedan zanimljiv detalj jest to što na plaži nema suncobrana i ležaljki iako je jedna od najpoznatijih na svijetu, stoga su prizori bajkoviti.

Zbog plitkog oceana plaža je omiljena obiteljska destinacija, a zbog obližnjih restorana i štandova s voćem posjetitelji ondje mogu provesti baš cijeli dan. Zanimljivo je da je poslužila i kao mjesto snimanja nekih od najvećih svjetskih filmova, kao što je Brodolom života s Tomom Hanksom.

To čarobno mjesto nezaobilazna je destinacija za sve koji putuju na Sejšele i najveća kraljica društvenih mreža. Mnogi ističu da je to jedno od onih mjesta koje uživo izgleda još i ljepše nego na fotografijama te da filtar doista nije potreban.

zadovoljna.hr

0%