play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Najavljen veliki koncert povodom Dana dijaspore u Travniku

Na Starom gradu u Travniku danas je održana press konferencija povodom Dana dijaspore općine Travnik, koji će se održati u periodu od 28.07.2024. – 03.08.2024.godine. Na konferenciji je najavljen veliki koncert, 3. listopada, na Stadionu Pirota u Travniku, na kojem će nastupiti velike zvijezde regije Enes Begović, Hari Mata Hari i Adi Šoše.

Ovogodišnji Dani dijaspore obilovat će bogatim kulturnim, muzičkim događajima te svakako i gospodarskim susretima. Načelnik općine Travnik, dr.sci.Kenan Dautović detaljnije je predstavio program i aktivnosti vezane za ovogodišnje obilježavanje manifestacije Dani dijaspore općine Travnik.

Travnik će ugostiti Harisa Dubicu, Aldina Tucića – Tucu, Branka Đurića – Đurologija, Osmana Džihu koji će tim povodom snimati emisiju “U tuđoj avliji”, Natašu Bartula Hebert, i mnoge druge.

Enes Begović, Hari Mata Hari i Adi Šoše izrazili su veliko zadovoljstvo da imaju priliku pjevati skupa za našu dijasporu, te ljude iz ostalih gradova BiH koji su već najavili svoj dolazak.

“Mislim da će biti koncert za pamćenje, potrudit ćemo se da napravimo dosad neviđeni festival muzike”, kazao je Enis Begović.

Hari Mata Hari je kazao da mu je velika čast nastupati u Travniku, koji je po njemu jedan od centara kulture u našoj zemlji, dok je Adi Šoše sretan da ima priliku pjevati s ovim velikanima muzičke scene, iza kojih je 30-40 godina karijere, te se nada da će publika uživati.

Koncert je zakazan za 3. kolovoza na Stadionu Pirota u Travniku s početkom u 20 sati.

0%