play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Filozofski fakultet SUM-a pokreće nove online diplomske studije Novinarstva i Odnosa sjavnošću

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2024./2025. godini pokreće nove online diplomske studije Novinarstva i Odnosa s javnošću.

Ideja o pokretanju novih studijskih programa rodila se sukladno trendovima u okruženju, a studiji su usklađeni s tržištem rada i suvremenim kretanjima u znanosti i struci te su usporedivi sa srodnim programima na referentnim visokoškolskim ustanovama u zemljama europskog akademskog prostora. Studiji traju dvije godine odnosno četiri semestra.

Pročelnik studija Novinarstva doc. dr. sc. Franjo Takač je kazao kako je na studiju Novinarstva na daljinu stavljen naglasak na praktične i izborne predmete. “Upravo ti predmeti se temelje isključivo na stjecanju praktičnih novinarskih znanja i kompetencija koje će buduće studente još bolje i kvalitetnije pripremiti za izazovno i zahtjevno tržište rada”, kazao je pročelnik Takač.

Na studiju Novinarstvo – na daljinu student ima dva obvezna predmeta i 14 izbornih koje bira kroz module Komunikacija, Mediji, Sport, Produkcija, Novinarstvo, Društvo, Medijski trendovi, Odnosi s javnošću i Kultura.

Pročelnik studija Odnosa s javnošću doc. dr. sc. Marijan Primorac je rekao kako je studij Odnosi s javnošću – na daljinu kreiran kako bi bio u potpunosti usklađen s aktualnim potrebama tržišta rada te najnovijim znanstvenim i stručnim trendovima.

“Završetkom studija naši studenti stječu visoku razinu znanja u skladu s najvišim profesionalnim standardima i etikom. Razvijaju sposobnosti razumijevanja i primjene naprednih tehnika i alata iz područja odnosa s javnošću, što ih kvalificira za strateško upravljanje komunikacijskim procesima u korporativnom sektoru, javnim institucijama, nevladinim organizacijama i specijaliziranim agencijama.”

Na studiju Odnosi s javnošću – na daljinu student ima tri obvezna predmeta, stručnu praksu, a izborne predmete bira kroz module Odnosi s javnošću, Digitalne kompetencije, Mediji, Komunikacijski menadžment i Strateško komuniciranje. Online studiji Novinarstva i Odnosa s javnošću izvodit će se kao sveučilišni diplomski jednopredmetni studijski programi koji uključuju i nove oblike i načine studiranja kao što je studiji na daljinu. Najveća odgovornost na ovakvu obliku nastave jest na studentu. Jedan od
glavnih ciljeva je osigurati jednaku kvalitetu teorijske i praktične nastave kao u tradicionalnome visokoškolskom obrazovanju.

0%