play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

EURO: Danas utakmice iz grupe E i D

Danas su, u okviru Europskog prvenstva u nogometu, na rasporedu tri utakmice grupne faze, od toga dvije iz grupe E i jedna iz grupe D.

Rumunjska i Ukrajina se sastaju u prvoj utakmici u Grupi E, a početak meča je u 15 sati na stadionu u Minhenu.

Ovo je Rumunjskoj šesto sudjelovanje na Euru, ali prvo od 2016. godine, dok Ukrajina igra na četvrtom uzastopnom. Obojica trenera, Edward Iordanescu i Serhiy Rebrov, po prvi put preuzimaju vodeću ulogu na velikom turniru.

Tricolori su imali dobru kvalifikacijsku kampanju, bili su na vrhu svoje grupe i ostali neporaženi kako bi došli do finala, a primili su samo pet golova u deset mečeva. Ukrajina je završila na trećem mjestu, iza Engleske i Italije.

Belgija i Slovačka igraju u okviru Grupe E na stadionu u Frankfurtu, a početak meča je u 18 sati.

Ove nacije se po prvi put suočavaju jedna s drugom u natjecanju. Belgija je na vrhu svoje grupe sa 20 bodova iz osam mečeva, s Romeluom Lukakuom u svom najboljem izdanju jer je dao čak 14 golova. Slovačka je takođe bila impresivna u europskim kvalifikacijama pošto je završila na drugom mestu iza Portugala.

Slovaci su samo jednom prošli grupnu fazu, 2016. godine. Belgija igra na trećem uzastopnom Europskom prvenstvu.

U drugom meču prvog kola Grupe D se sastaju Francuska i Austrija na stadionu u Düsseldorfu. Početak meča je u 21 sat.

Austriji je ovo četvrti nastup na Europskom prvenstvu, a treći zaredom. U prvoj utakmici susreću se sa jednim od najkonzistentnijih timova u Europi.

Austrijanci još jednom žele dokazati da jedna manja nacija može napraviti prodor među europskom elitom. Postoji uvjerenje da bi austrijski nogomet visokog intenziteta mogao čak izazvati probleme Francuskoj.

Francuska sudjeluje na svom 11. Euru. Stigla je do finala na tri od svoja posljednja četiri velika turnira – osvojili su Svjetsko prvenstvo 2018., ali su pretrpjeli poraze u finalimana Svjetskom prvenstvu 2016. i 2022. godine. Jedini izuzetak od tog niza bio je na EURO 2020, kada su u osmini finala ispali od Švicarske.

Europsko prvenstvo u nogometu (EURO 2024), koje je prvi put održano 1960. godine i organizira se svake četiri godine, održava se u Njemačkoj i trajat će do 14. srpnja. Sve utakmice možete pratiti u direktnom prenosu u programima BHRT-a.

0%