play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Danas posjetite Sajam rukotvorina u Novom Travniku

Danas, 15. lipnja 2024. g. u sklopu obilježavanja Dana općine Novi Travnik, članovi Udruge “Naša zemlja” Travnik održat će “Sajam rukotvorina” – koji se po prvi put odžava u Gradu mladosti.

Na događaju će se predstaviti Dream team rukotvoraca Udruge : Izrada nošnji i nakita, Iva Creative, Jadrankine čarolije, Licitar – Srce na dar, B – Lavandino, B & Z Rukotvorine i Suveniri od drveta – Dado.

Neke od njih predstavljamo u nastavku

Blaženka Vujica, predstavinca drevnog zanata sapundžija, izlaže svoje poznate a i nove prirodne sapune i kozmetiku na Sajmu rukotvorina u organizaciji Sekcije rukotvorina i starih zanata, koju vodi veliko srce i uvijek vedri osmijeh Blaženke Štampar.

B Lavandino je jedna lijepa priča nastala iz polja lavande koju Blaženka već duži niz godina uzgaja.

Također. članica Udruge, Luca Ramljak, je jedina licitarka na području BiH. Pretstavljat će svoje unikatne licitare i medenjake. Tradiciju licitara su mnogi prepoznavali, svako se na svoj način potrudio da promovira značaj održavanja ovog lijepog i jedinstvenog, ne samo običaja nego i obrta.

Jadrankine čarolije predstavit će recikliranje i kreiranje – jako kompleksan oblik umjetnosti i umijeća, koji zahtijeva dosta vremena, bogatu kreativnu maštu, dobro poznavanje različitih materijala i njihovih granica, te duboki osjećaj za prirodu i potrebu za njezinu zaštitu.

Iva Creative je potpis Novotravničanke, Ivanke Vidak, a bogata paleta Ivankinih radova može biti jako dobar primjer za ilustraciju značaja održavanja tradicije ručno rađenih predmeta.

Ivankini radovi pokazuju, između ostalog, savladane razne tehnike izrade počev od découpage-a, veza, heklanja, … Iza svakog predmeda stoje godine učenja, rada i izazova da bi se došlo do željenog cilja kojeg stvara bogata kreativna mašta.

Dođite na gradski trg, u subotu 15. lipnja od 10 sati i pogledajte šta su ove vrijedne ruke izradile za vas.

0%