play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Snima se remake romantične drame Oficir i džentlmen

Paramount radi na modernom remakeu romantične drame Oficir i džentlmen (An Officer and a Gentleman), potvrdio je Variety. Glavnu ulogu u nadolazećem filmu igrat će Miles Teller, zvijezda filmova Whiplash i Top Gun: Maverick.

Originalni film imao je premijeru 1982. godine i bio je veliki komercijalni i kritički hit. Glumačku postavu činili su Richard Gere, Debra Winger, David Keith i Louis Gossett Jr.

Radnja prati Zacka Mayoa, mladića koji je upisao školu američkog mornaričkog zrakoplovstva. Zbog svojeg divljeg karaktera, Zack često ulazi u sukobe sa svojim nadređenima, među kojima je i njegov obučavatelj narednik Emil Foley. Sve se promijeni nakon što Zack upozna Paulu, mladu radnicu iz tvornice koja sanja o odlasku iz svog malog gradića.

Film Oficir i džentlmen mnogi smatraju pretečom Top Guna. Film je dobio šest nominacija za Oscara, a osvojio je dva – jedan za najbolju pjesmu i jedan za najboljeg sporednog glumca. Oscara za najboljeg sporednog glumca osvojio je Gossett, čime je ušao u povijest kao prvi Afroamerikanac koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.

Scenarij za novi film pisali su Dana Fox i Matt Johnson. Na projektu radi produkcijska kuća Temple Hill.

0%