play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ovo je službena himna Eurospkog prvenstva u nogometu

Službenu pjesmu Europskog prvenstva u nogometu izvode DJ sastav Meduza, OneRepublic i Leony, a nakon što je objavljena neposredno pred Euro izazvala je brojne kritike.

Talijanski DJ sastav, američki pop-rock bend i njemačka pop pjevačica udružili su se kako bi stvorili “himnu” ovogodišnjeg prvenstva. Pjesma nosi naziv Fire, a dosad je na YouTubeu pregledana 1.8 milijuna puta. U prosincu 2023. godine je objavljeno da su Meduza, OneRepublic i njemačka pjevačica Kim Petras izabrani za izvođače pjesme prvenstva, a u ožujku 2024. je objavljeno da se Petras povukla iz produkcije.

Nju je zamijenila Leony, 26-godišnja pjevačica koja posljednjih godina osvaja top liste najslušanijih pjesama u Njemačkoj, a unatoč slavnim imenima koja su surađivala na njezinom stvaranju, službena himna Eura nije naišla na pozitivne reakcije slušatelja.

Naime, s obzirom na to da Fire nije samo službena himna prvenstva već bi i trebala svirati na stadionu nakon svakog zabijenog gola, mnogi su nakon objavljivanja pjesme smatrali da bi službena himna trebala biti pjesma Major Tom pjevača Petera Schillinga, zbog čega je bila pokrenuta i peticija.

0%