play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Kate Middleton se oglasila prvi put od objave da ima rak

Princeza od Walesa Kate Middleton oglasila se prvi put od kada je u ožujku priopćila da joj je dijagnosticiran rak. Upoznala je javnost u kojoj je fazi njeno liječenje, kako se osjeća te je potvrdila i da će prisustvovati na vojnoj paradi ove subote zajedno s ostalim članovima kraljevske obitelji.

Middleton se oglasila na društvenim mrežama i poručila da je podvrgnuta kemoterapiji te da sve “dobro napreduje” kao i to da nije još u potpunosti dobro.

“Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani. U tim lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate svom tijelu dati da odmara. Međutim, u dobrim danima, kada se osjećate snažnije i jače onda želite da se osjećate dobro”, počela je priču princeza.

Istaknula je da će se njen tretman nastaviti još nekoliko mjeseci.

“Tijekom dana kada se osjećam dovoljno dobro, radost je baviti se školskim životom, trošiti vrijeme na stvari koje na mene utječu pozitivno i daju mi energiju, ali isto tako i pomalo počinjem raditi od kuće”.

Potvrdila je i da će se pridružiti članovima kraljevske obitelji u subotu na Trooping the Color. Riječ je o vojnoj paradi koja se održava svake godine povodom obilježavanja službenog rođendana vladajućeg monarha, u ovom slučaju kralja Charlesa III.

“Radujem se što ću ovog vikenda prisustvovati kraljevoj rođendanskoj paradi sa svojom obitelji i nadam se da ću se uključiti u nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta, ali isto tako znajući da još nisam ‘na sigurnom’”, navela je Kate pri čemu je mislila na to da je liječenje u toku i da se mora čuvati.

Naglasila je i da uči biti strpljiva pogotovo kada je riječ o bolesti i neizvjesnosti koju ona donosi.

“Trudim se da živim svaki dan, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi potrebno vrijeme da se izliječim”.

Zahvalila se i na podršci koju joj mnogi pružaju u ovim teškim danima.

“Hvala vam puno na kontinuiranom razumijevanju i svima od vas koji ste tako hrabro podijelili svoje priče sa mnom”.

Iznad ovog emotivnog priopćenja princeza je objavila i fotografiju koju je snimio britanski fotograf Matt Porteous ove godine. Na njoj se nalazi Kate obučena u casual stilu kako zamišljenim pogledom gleda u daljine naslonjena na vrbu.

0%