play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

6. izdanje B-HARD biciklističkog ultramaratona prolazi kroz SBK

U subotu, 15.06.2024. godine iz Banja Luke starta 6. izdanje biciklističkog ultramaratona B-HARD Ultra Race & Brevet – najekstremnijeg turističko-sportskog događaja u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji.

B-HARD Ultra Race & Brevet, u dužini od 1215 km, prolazi kroz najljepše dijelove Bosne i Hercegovine. Dva check pointa su organizirana i na području Srednje Bosne:

  • Jajce: u organizaciji JU Agencija Jajce
  • Vlašić – PD Erik Brandis: u organizaciji Turističke zajednice SBK/KSB i Planinarsko društvo “Paklarske stijene” Travnik

Turistička zajednica SBK/KSB, u cilju razvoja cikloturizma, od samog početka je partner ovom događaju, koji je prerastao u najvažniju biciklističku utrku u Bosni i Hercegovini.

Biciklisti iz brojnih zemalja svijeta i sa gotovo svih kontinenata imaju na raspolaganju maksimalno 90 sati da savladaju izazovnu rutu dužine 1215 km sa 16000 m elevacije. Prošle godine, ispred višestrukog svjetskog rekordera Christophera Strassera iz Austrije, trijumfirao je Njemac Robert Mueller, s vremenom od nevjerovatnih 52 sata i 17 minuta.

Prvog dana, većinu biciklista možete sresti na području općine Jajce dok u periodu od 17. do 19.06. najveći broj biciklista će prolaziti i kroz ostale gradove Srednje Bosne.

Pozivamo vozače automobila da imaju strpljanja i obrate pažnju na natjecatelje, a sve ostale da izađete na rutu i aplauzom pozdravite ove hrabre bicikliste!

Trku, kao i lokacije biciklista, možete pratiti online, a istovremeno osvojiti i vrijedne nagrade!

0%