play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Austrijski bal u Sarajevu – glamur, elegancija i romantika

Četvrti Austrijski bal u Bosni i Hercegovini održan je sinoć u sarajevskoj Vijećnici.

Sarajevsku balsku bajku uveličalo je 200 umjetnika iz BiH, regije i Europe te pijanista Rober Verner te oko 1.000 posjetitelja.

Prvi put nastupa i Sarajevska filharmonija, a ovaj bal će ostati upamćen i po tome što je prvi put u Europi, u Sarajevu, izvedena plesna točka Corte el Bonche. Gala večer počela je u 20 sati, goste koji su defilirali crvenim tepihom pratio je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, a fanfare su označile oficijelni početak bala.

Šesnaest mladih debitanata, započeli su svoj prvi ples, a nakon toga je podijum bio otvoren za plesne performanse gostiju, ljubitelja klasičnog plesa, salse, tanga, opere, baleta.

Na ovom sarajevskom balu, između ostalih, nastupio je i prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dobitnik brojnih nagrada i priznanja, bariton Marko Kalajanović.

Učešće na balu uzimaju i plesni par Lovro Petraković iz Hrvatske i Adriana Glowacka iz Poljske koji nastupaju na međunarodnim turnirima pod našom zastavom, Sensual bachata s El Panuelo koreografijom, KUD Jedinstvo iz Splita s tačkom Hrvatskog salonskog kola, Bella Arte iz Sarajeva.

Plesnu salsa točku Mambo Madness predstavljaju dvije plesne grupe Baila Conmigo i La Negrita iz Splita. Grad Beč je i ove godine poslao poklone za sve dame.

Organizatori Austrijskog bala u BiH su Udruženje Austrijski bal u BiH, Grad Sarajevo, uz podršku Delegacije Europske unije u BiH i Ambasade Republike Austrije u BiH.

0%