play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Uz “Pozdrav raspustu” u Travniku danas preko 400 djece obilježilo posljednji školski dan

Općina Travnik u saradnji sa Centrom za kulturu općine Travnik organizirala je sportsko – zabavnu manifestaciju pod nazivom „Pozdrav raspustu“, koja je upriličena danas na sportskim terenima Kasarne u Travniku.

Preko 400 učenika petih razreda osnovnih škola sa područja općine Travnik posljednji školski dan i najavu raspusta, obilježili su na zabavan način uz druženje i brojne sportske aktivnosti.


Kako je istaknuo načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, razlog ovakvih susreta između ostaloga  jeste i nastojanje da se djeca i mladi ohrabre za uključivanje u sportske i kulturne aktivnosti u Travniku, te da koriste otvorene sportske terene.

-“ Ove godine tema je zdrav život, a pored toga što smo im čestitali uspješan završetak školske godine, naša ideja je bila da djecu pozovemo da uz svoje redovne navike korištenja mobilnih aparata i drugih nezdravih načina života, obavezno uvrste zdrave stilove života kroz druge brojne sadržaje u Travniku, poput individualnih ili kolektivnih sportova, umjetničkih sadržaja i svih drugih elementa koji čine zdrav život”, kazao je Dautović.

Nakon svečanog defilea u kojem su učestvovali svi učenici i nastavnici, te duvački orkestar Travnik i mažoretkinje, djeca su se družila na različitim tematskim punktovima uz zanimljiv program, također su imali priliku od predstavnika sportskih klubova dobiti informacije o određenom sportu, kao što su: nogomet, košarka, rukomet, streljaštvo, karate, te različite atletske discipline.

0%