play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novotravnički planinari otputovali na ekpediciju Damavand

Ekipa od pet članova PD KUK Novi Travnik danas, 6. lipnja, krenula je na svoje putovanje u osvajanje najvišeg vrha Irana Damavanda.

Ekspedicija u sastavu Ivo Bavrka, Tihomir Rijić, Frano Furundžija, Dragan Matošević i Miroslav Kajiš, posljednja tri mjeseca intenzivno se pripremala za ovaj pothvat. Treninzi su se odvijali na različitim planinskim masivima Bosne i Hercegovine, uključujući Vranicu, Prenj, Čvrsnicu i Vlašić. Svaki od ovih terena pružio je jedinstvene izazove i pomogao članovima ekspedicije da se fizički i mentalno pripreme za uspon na Damavand.

Damavand, koji se uzdiže na impresivnih 5.671 metar nadmorske visine, bit će izazov i ispit izdržljivosti za ove hrabre planinare iz Novog Travnika. Nalazi se u sjevernom Iranu, a poznat je po svojoj prirodnoj ljepoti, te ima značajnu ulogu u iranskoj mitologiji i jedan je od nacionalnih simbola zemlje.

Uspon je dug, ali nije težak niti opasan. Zbog svoje velike visine i izoliranosti, pogled s Damavanda je vrlo opsežan; ogromna panorama planina, dolina i pustinja koja pokriva mnogo četvornih kilometara.

Siguran i uspješan uspon!

0%