play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sportske igre mladih privukle tisuće školaraca u Novom Travniku

U ponedjeljak, 3. lipnja, u Novom Travniku održani su Dani sporta – Sportske igre mladih koje su privukle oko tisuću djece od prvog do petog razreda. Djeca su imala priliku natjecati se u atletici te igri graničar.

Načelnik Stjepan Dujo, s predstavnicima svih škola, upalio je SIM plamen prijateljstva, te otvorio najveće amaterske igre u Europi.

“Treći put po redu sportske igre mladih u Novom Travniku značajan su događaj za našu sredinu. Ovo su najveće amaterske igre u Europi, koje se odvijaju i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Igre u Novom Travniku za našu djecu znače zadovoljstvo i sreću. Sve škole koje egzistiraju na području naše općine sudjeluju u aktivnostima Sportskih igara mladih. Treći put za redom imamo i koncert Đenana Lončarevića povodom dana grada, 13. lipnja, kada će također biti sportski dan u Novom Travniku. Osim djece i mladih na dan koncerta očekujemo i nazočnost drugih gostiju na trgu općine.”, izjavio je.

Načelnik je dodao kako se općina Novi Travnik zadnjih godina iznimno trudi da na sve načine sport približi najmlađima: “Već tri i pol godine najviše smo usmjereni na sportske objekte koji podrazumijevaju kvalitetnije usluge i okruženje za mlade, i za naše sportske kolektive. Posvećeni smo tome da svemu onome što postoji u Novom Travniku damo novu perspektivu i nove mogućnosti da naši sportski kolektivi mogu imati kvalitetnije uvjete kao i školski sport. Sportske igre mladih su najveći promotor školskog sporta tako da kroz aktivnosti sa drugim institucijama u Novom Travniku očekujemo jače kapacitete uključenosti naših škola u sport da bi pojačali kapacitete i školskih sportskih dvorana i drugih potrebnih stvari za treniranje sporta u školama.”

Drugi dan SIM: 13.6. održat će se natjecanje u malom nogometu, košarci i rukometu za djevojčice i dječake u nekoliko kategorija. Istog dana, od 19 sati, uživat ćemo u koncertu Dženana Lončarevića, što predstavlja uvertiru u Dan općine.

Plazma Sportske igre mladih već trinaest godina na terenima promoviraju fair-play, toleranciju, poštivanje protivnika. 

0%