play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dvije medalje za Vitez na drugom Danu Balkanskog Prvenstva za djecu

Na drugom danu Balkanskog prvenstva za djecu, koje se ove godine održava u Istanbulu, takmičari iz Viteza postigli su značajan uspjeh osvajanjem dvije medalje. Ovo prvenstvo, koje se smatra najmasovnijim i jednim od najkvalitetnijih do sada, okupilo je 12 zemalja i 1567 takmičara, što dodatno naglašava važnost postignutih rezultata.

Hamza Adilović je zasijao u kategoriji borbe dječaci -35kg, osvojivši zlatnu medalju. Do ovog impresivnog rezultata došao je pobjedama nad predstavnicima Srbije (8:1), Grčke (6:0), Hrvatske (6:0), Turske (5:4), te u finalu nad predstavnikom Bosne i Hercegovine rezultatom 7:5. Ova serija pobjeda pokazuje Hamzinu dominaciju i izvanrednu vještinu u svojoj kategoriji.

Zahra Adilović je također donijela radost svom timu osvajanjem brončane medalje u kategoriji kate za djevojčice od 10 godina. Zahra je savladala predstavnice Srbije (3:2), Grčke (5:0) i Crne Gore (5:0), ali je u polufinalu izgubila od druge predstavnice Crne Gore rezultatom 2:3. U repesažu, Zahra je još jednom pokazala svoju snagu pobjedom nad istom protivnicom iz Crne Gore, osiguravši tako brončanu medalju.

Pored ovih uspjeha, treba spomenuti i Livnjaka Imana, koji je u kategoriji kate za djevojčice od 9 godina zauzeo visoko peto mjesto. Iako nije osvojila medalju, Iman je pokazala veliki potencijal i borbenost, što će joj zasigurno pomoći u budućim takmičenjima.

Čestitamo svim osvajačima medalja i želimo puno sreće ostalim takmičarima koji će sutra nastupiti na ovom prestižnom prvenstvu. Ovi rezultati su ponos za Vitez i dokaz da se trud i predanost isplate.

0%