play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vitez: Dijalog za mlade okupio gotovo 40 mladih

Mladi pokazali interes za veći društveni angažman Vitez, 31.5. 2024.U sklopu prezentacije projekta “Vitae est – život je” kojeg realizira Gradsko kazalište mladih Vitez, odnosno u okviru platforme “Dijalog za mlade”, u Etno selu “Čardaci” održano je inspirativno druženje.”Dijalog za mlade” dio je Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom balkanu 2 (ReLOaD2), koji pruža mladima priliku da identificiraju potrebe, izazove i neiskorištene potencijale te zajednički predlože inicijative za unapređenje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici.

Ovaj dijalog nije samo razmjena ideja – to je korak ka aktivnom uključivanju u kreiranje bolje budućnosti. Poslužio je za animiranje mladih i njihovo uključivanje u projektne aktivnosti projekta “Vitae est – život je”, ali i kao prostor na kojem su mladi izrazili stavove o potrebama i prioritetima koje imaju. Emin Šahdan, jedan od omladinskih lidera i aktivista ovoga projekta, u uvodnom dijelu je pozdravio gotovo 40 mladih osoba, koje su se odazvale javnom pozivu te najavio prezentaciju samog projekta.

Više o projektu kazao je predsjednik GKM Vitez i voditelj projekta, Ivan Sajević. On je istaknuo kako će mladi imati priliku sudjelovati u likovnom i literarnom natječaju, al ii radionicama forum teatra. Također, ohrabrio je mlade i pozvao ih da se priključe volonterskom timu projekta “Vitae est – život je” i sudjeluju u organizaciji Omladinskog festival, koji će biti održan koncem srpnja, kao završnica projekta.

Nakon kratke diskusije, u kojoj su mladi dobili odgovore na postavljena pitanja, ali i jedan dio njih izrazio spremnost za uključivanje u projektne aktivnosti uslijedio je motivacijski govor Kasima Tatića, profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Profesor Tatić mlade je inspirirao i potaknuo na razmišljanje kroz svoj jedinstveni pristup i govor.

Projekt “Vitae est – Život je” podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadanom Balkanu (ReLOaD) kojeg financira Europska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz potporu Općine Vitez.Oz GKM-a Vitez još jednom su pozvali sve one koji su spremni pridružiti se ovom projektu i doprinijeti pozitivnim promjenama, da se jave omladinskim liderima se na brojeve telefona 062/554-887, 060/305-4887 I 061/823-089 ili putem e-maila: vitaeest2024@gmail.com.

Također, za više informacija možete ih pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

0%