play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

SBK: Zaplijenjena velika količina droge

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona u srijedu su realizirali uspješnu akciju u kojoj su zaplijenili veću količinu droge.

Poduzimajući pojačane planske mjere i radnje koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje zoupotrebe opojnih droga, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik dana su jučer oko 13:15 sati realizirali još jedu uspješnu akciju.

“Akcija je izvedena u ulici Aleja Konzula, općina Travnik, gdje je izvršena kontrola i pregled osobe A. H. rođen 1973. godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis”, kazali su iz MUP-a SBK.

Nadalje, u nastavku aktivnosti, A. H. je iz stambenih prostorija koje koristi, dobrovoljno predao jednu pvc kesu u kojoj se nalazila veća količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i 212 ecstazy-a.

Nešto kasnije, točnije oko 17 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao A. B. rođen 1989. godine, dok se na mjestu suvozača nalazio A. B. rođen 1996. godine, obojica iz Sarajeva.

“Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed”, dodaju iz MUP-a SBK.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

0%