play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Turistička zajednica SBK/KSB na međunarodnom sajmu u Saudijskoj Arabiji

Turistička zajednica SBK/KSB uspješno predstavlja turističku ponudu Srednje Bosne na međunarodnom sajmu turizma „Riyadh Travel Fair“, koji se održava od 27. do 29.05.2024. godine u Rijadu, Saudijska Arabija.

Promocija se realizira na štandu Turističke zajednice SBK/KSB, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo), koja je i ove godine okupila zavidan broj turističkih subjekata iz Federacije BiH. Ova zajednička promocija ima za cilj promovirati sveobuhvatnu turističku ponudu različitih regija i poslovnih subjekata.

Prema riječima direktora Turističke zajednice SBK/KSB, Miroslava Matoševića, na štandu Turističke zajednice SBK/KSB putem različitih promotivnih materijala promoviraju se destinacije sa iznimnom prirodnom i kulturno-povijesnom baštinom kao što su Travnik, Jajce, Vlašić, Vranica, Prokoško jezero, Fojnica sa svojom lječilišnom ponudom i druge atrakcije koje ovo tržište najviše traži. Također, predstavljeni su i specifični turistički proizvodi i programi aktivnog odmora kao što su planinarenje, vožnja ATV vozila, biciklizam, vožnja čamcima i slično.

„Posebna zahvala ide Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, koja je i ove godine omogućila zajedničku promociju i tako osnažila turističku promociju Bosne i Hercegovine u inozemstvu kao i Vladi SBK/KSB i Ministarstvu gospodarstva SBK/KSB na financijskoj podršci za realizaciju ove sajamske aktivnosti. Time su nastavljene ranije započete aktivnosti na promociji naših destinacija na najvažnijim sajamskim manifestacijama,“ istaknuo je Matošević.

S obzirom na veliki interes koji vlada za Bosnom i Hercegovinom, može se očekivati značajan porast broja turista iz Saudijske Arabije na području Srednje Bosne u odnosu na prethodne godine.

Podršku sudjelovanju i organizaciji promocije na sajmu u Rijadu, osim Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pružili su i Vlada SBK/KSB te nadležno Ministarstvo privrede SBK značajnom financijskom podrškom. Delegacija predvođena ministrom Milanovićem također prisustvuje sajmu „Riyadh Travel Fair“, uz organizaciju brojnih sastanaka koji će dodatno unaprijediti suradnju i promociju.

0%