play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

 Završeno je 2.svjetsko vojno prvenstvo u polumaratonu

Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine bili su domaćin 2.svjetskog vojnog prvenstva u polumaratonu.

Ovo natjecanje okupilo je 246 sudionika iz 29 zemalja. Još jednom smo pokazali da možemo biti jako dobar domaćin u organiziranju velikih sportskih takmičenja i nadamo se da će svi ponijeti sa sobom samo lijepe uspomene.


U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta pripala su sudionicama iz Bahreina, prvo mjesto Gashaw Tigest, drugo mjesto Jepchumba Violah i treće mjesto Jebet Ruth. Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Frere Mehdi iz Francuske, drugo mjesto Cheroben Abraham, i treće mjesto Kibitchi Rop Albert, također iz Bahreina.


Ekipa iz Bahreina u ženskoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto ekipa iz Marocca, a treće mjesto ekipa iz Kenije.
Prvo mjesto u konkurenciji muških ekipa pripalo je ekipi iz Marocca, drugo ekipi iz Francuske i treće ekipi iz Bahreina.


Generalmajor Mirsad Ahmić uručio je medalje pobjednicima i 2.svjetsko vojno prvenstvo u polumaratonu proglasio je zatvorenim: „Čestitam pobjednicima i svim sudionicima. Osvojili medalju ili ne svi ste vi pobjednici. Pobjeda ili poraz u sportu ili atletici uopće nije važna, ali sreća koja proizilazi iz bavljenja sportom ili atletikom vrlo je cijenjen trofej. Vjerujem da ćete nastaviti težiti izvrsnosti u disciplini, jer ste već pokazali veliko obećanje. Želim vam veći uspjeh u budućnosti i nadam se da ćete kao sportaši pridonijeti slavi sporta po kojem je vaša zemlja poznata.“


„Budite sigurni da su svijet i CISM zaista ponosni na vas. Prvenstvo poput ovoga ne može se održati bez sportaša, ali vi kao sportaši ne biste mogli učiniti ono što ste učinili bez mnogih ljudi koji su dali svoje vrijeme i svoje talente iza scene. Unatoč teškom bosanskom vremenu, vidjeli smo lijepo takmičenje i sve je išlo po planu. Logistika, smještaj, hrana itd, sve je to pridonijeo
visokoj razini ovog prvenstva“: istakao je predsjednik CIMS-e Jan van den Dool.

0%