play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

VITEZ: 9. Dani hrvatskog kazališta u BiH nastavljaju se predstavom “ŠumaStriborova”

U vikendu koji je pred nama, točnije u subotu, 25.5. 2024. godine, na 9. Danima hrvatskog kazališta u BiH, publici u Vitezu će se predstaviti Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod, predstavom “Šuma Striborova”.

„Šuma Striborova“ SKM-a Slavonski Brod na netom završenom 64. Festivalu kazališnih amatera Hrvatske, u Vodicama, dobila je nagradu za inventivnost, a nominirana je i za najbolju predstavu festivala.

Predstava će biti odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati.

Šuma Striborova – poznata je bajka hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Dobro poznata bajka napravljena u integralnoj verziji, u polunarativnoj predstavi, s glumcima koji igraju sve: od pripovjedača, preko uloga/likova, scenografije, zvukova,… Ansambl se bavi igranjem dječjih igara i pokušava prepričati/odigrati Šumu Striborovu uz mnoge probleme i neočekivane situacije i poteze.Vrijedi istaknuti kako se 2024. obilježava 150 godina rođenja Ivane Brlić Mažuranić.

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod ove je godine punoljetno. S pravom se može reći da je svojim predstavama, kulturnom značenju i prostoru koje otvara mladim ljudima, i zaljubljenicima u kazalište jedno od uporišnih točaka društvenoga života grada Slavonskoga Broda.

Organizatori 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB.

0%