play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dodik najavio donošenje programa o razgraničenju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bratuncu da će u narednih 30 dana biti predložen sporazum o mirnom razgraničenju.

“Mi danas krećemo sa formalnom odlukom da se traži mirno razgraničenje. Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcioniranja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja”, rekao je Dodik.

On je istaknuo da “nitko nikoga ne treba da dira, te da srpski narod naprosto više ne može da živi u ovoj BiH”.

Govoreći o prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će danas glasati Generalna skupština Ujedinjenih nacija, Dodik je rekao da je to urađeno bespravno i da nisu uvažavali Srbe. Dodik je rekao da se samo ako je tročlano Predsjedništvo BiH donijelo odluku, može pokrenuti inicijativa u UN-u.

“To se nije desilo. To nije tako. Oni lažu”, rekao je Dodik.

Naveo je da “nije nikakvo čudo da UN, koje drže Amerikanci, to radi”, te dodao da su Srbe dva puta bombardirali, a da o tome nije bilo odluke Savjeta sigurnosti UN-a.

“Mnogo što ostaje prekršeno. Mi moramo da se tome suprotstavimo. Naše suprotstavljanje je mir. Naše suprotstavljanje je mirni razraz. I to je ono što danas ovdje želimo da poručimo”, rekao je Dodik.

0%