play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Uređena biciklistička staza stare pruge na području općine Vitez

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona (SBK/KSB) u suradnji s biciklističkim klubovima “Vitez” i “Tempo” uspješno je završila uređenje biciklističke staze Old Rail Trail na području općine Vitez. Ova staza izgrađena je na trasi nekadašnje uskotračne pruge, čime je revitaliziran dio industrijske baštine općine Vitez i pretvoren u atraktivnu destinaciju za bicikliste.

Tijekom uređenja, uklonjeno je visoko i nisko raslinje koje je prekrivalo stazu, čime je osigurana njena potpuna prohodnost i sigurnost za sve korisnike. Time je biciklistička staza spremna za korištenje, a ljubitelji biciklizma mogu uživati u vožnji kroz predivne pejzaže ovog kraja.

Financijska sredstva za realizaciju projekta održavanja biciklističke staze osigurala je Općina Vitez, posredstvom općinskog načelnika i Turističke zajednice SBK/KSB. Osigurana su dovoljna financijska sredstva koja će omogućiti kontinuirano održavanje staze tijekom cijele ljetne turističke sezone.

“Biciklistička staza Old Rail Trail pruža jedinstvenu priliku za rekreaciju i uživanje u prirodnim ljepotama na području naših općina. Ovo je još jedan korak ka daljnjem razvoju cikloturizma u Srednjoj Bosi,” izjavio je direktor Turističke zajednice SBK/KSB, Miroslav Matosević.

Biciklistički klub “Vitez” i BK Tempo pozivaju sve ljubitelje biciklizma, prirode i rekreacije da iskoriste ovu obnovljenu stazu i uživaju u vožnji kroz predivne pejzaže općine Vitez.

0%