play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Naredni tjedan stabilnije. Vraćaju se ljetne temperature

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu, za period od naredna dva tjedna, do 4. lipnja ove godine.

Naglasili su kako se do 26. svibnja prognozira nestabilno vrijeme sa intenzivnijim pljuskovima, često praćenim grmljavinom i uz mogućnost pojave grada posebno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U ostalim krajevima zemlje očekuje se nestabilno vrijeme sa umjerenim padalinama pljuskovitog karaktera.

Od 27. svibnja do kraja prognoznog perioda raste vjerojatnoća za duže sunčane intervale, ali i dalje postoje izgledi za kraći lokalni pljusak. Najviše sunčanih perioda i najmanje padalina u cijelom prognoznom periodu očekuje se u Hercegovini.

Do 29. svibnja, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretat će se od 10 do 15, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 22 do 27 °C, lokalno na jugu i sjeveroistoku do 30 °C.

Od 30. maja do kraja prognoznog perioda, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tijekom jutra od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 28 u Hercegovini do 31 °C.

0%