play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Nikšić najavio pomoć obitelji stradalog rudara

Nakon višednevne akcije spašavanja, spasitelji su nažalost izvukli beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića iz jame rudnika Mramor.

Premijer FBiH Nermin Nikšić je kazao kako je vjerovao u pozitivni ishod akcije, ali je nažalost stigla tužna vijest. – Kad se dogodi ovakva tragedija u jami rudnika Mramora, čovjek zanijemi i sve mu riječi zapnu u grlu. Da ironija bude veća, kako kažu, ova je jama prema rudarskim standardima važila za jednu od sigurnijih.

Uvijek sam se divio tim ponosnim ljudima koji svaki dan idu na posao, spuštaju se u jamu, riskiraju svoje živote potpuno svjesni rizika i mogućnosti tragedije poput ove posljednje. Neće to priznati, naprotiv, za njih je to svakodnevica na koju su navikli, a ljubav koju pokazuju prema svom poslu je nevjerojatna. Asim Šehanović je bio najbolji primjer za to.

Iz čina najboljeg pitomca skinuo je časnu časničku odoru i zamijenio je za najčasniju komorsku odoru. I, kako kažu, u svemu je bio primjer svojim kolegama. Nažalost, uvjerili smo se da život nije fer i da najčešće stradavaju najbolji među nama. Iskreno sam se do zadnjeg trenutka nadao da će spasilačke ekipe koje su ulagale nadljudske napore javiti drugačiju vijest od one s kojom smo bili suočeni.

Nikšić je izrazio suosjećanje s neopisivom boli s kojom se suočava obitelj. Najavio je i maksimalnu podršku Vlade kao i Elektroprivrede.

0%